Benvinguts al blog daedro69

En aquest blog farem els treballs de recerca de totes les materies, intentarem acabar el mes rapid posible. El integrans son:
David andrés - Aitor vilchez - Eduard lopez - Robinson martines
________________________________________________________

Materies

dijous, 20 de maig del 2010

Plastica

Plastica

DEPARTAMENT DE PLÀSTICA:

Propostes de treball bàsiques a escollir.
1.- El museu Guggenheim de Bilbaoa) Autor de l’edifici. Petita biografia.
b) Història del museu . Evolució , tipus de museu, exposicions permanents i itinerants.
c) Descripció de l’edifici : disseny, formes, materials, etc...
d) Descripció dels espais exteriors al museu, les seves escultures.
2.- Eduardo Chillida i el museu Leku.a) Biografia de E. Chillida. Obres , estil .
b) Història i descripció del museu Leku.
c) El peine del viento.
d) Tria unes quantes de les seves escultures , analitza i compara les seves formes.Propostes de treballs complementaris o d’ampliació.
1.- Frank O. Gehry (arquitecte del Guggenheim )
a) Biografia. Trajectòria arquitectònica, obres, disseny, formes i materials que utilitza.
b) Significat i relacions amb la natura i la geometria de les seves obres.
c) Altres museus Guggenheim del mateix autor.
d) Altres edificis a Espanya . Bodegues de la Rioja.
2.- Història i evolució de l’arquitectura.
a) Evolució d’estils, formes i materials : pedra, ceràmica ferro, formigó, vidre, alumini ,etc.
b) L’arquitectura d’avui.
c) Busqueu tres edificis a Barcelona que us agradin i feu-ne una breu descripció.

Treball durant el viatge.Reportatge fotogràfic de : l’edifici Guggenheim, el puente colgante i les escultures de Chillida.Els que no van de viatge que facin el mateix buscant les fotos a Internet i posant una petita explicació a cada una.


1-
a)Joaquin Verdaguer

b)A partir de la creació del primer museu amb caràcter públic, a finals del segle XVIII, s'intenta analitzar el concepte de museu com una realitat dinàmica que es va desenvolupant prou nostres dies. En l'actualitat, es dóna una forta crisi d'identitat dins de la institució museística, els llits s'hauran d'anar definint en les noves polítiques culturals que aposten per la protecció, conservació i defensa del patrimoni mundial.

c) L'arquitectura és l'art de projectar o construir edificis i d'altres estructures físiques. Una definició més ampla també inclouria el disseny de tot l'ambient o entorn construït: des de l'urbanisme, passant pel disseny urbà, fins el disseny de mobles. És una de les sis belles arts. Determinats edificis o altres construccions són percebuts com a símbols culturals i polítics i en algunes ocasions com a obres d'art, ja que poden ser considerats primàriament en funció de la seva forma o estructura sensible o de la seva estètica.

El disseny arquitectònic és impulsat principalment per la manipulació creativa de la massa, l'espai, el volum, la textura, la llum, els materials, els plànols, i els elements pragmàtics, com ara els costos, la construcció i la tecnologia, per tal d'assolir un fi que és estètic, funcional i, sovint, artístic. Això distingeix l'arquitectura de l'enginyeria, la qual s'impulsa principalment per la manipulació creativa dels materials i les formes, en recórrer als principis científics i matemàtics.

d)Les escultures, en què predomina el ferro i la pedra, són una representació de la vegetació i el medi natural

Un dels tres del seu gènere existents al món, el museu té per títol: “L’home, la seva motivació i el seu destí”. Destaca el monòlit central. Així mateix conté una interessant col·lecció botànica.

2-

a)Figura clau de les arts plàstiques espanyoles del segle XX Finalitzada la seva etapa escolar, amb 19 anys es trasllada a Madrid per començar la carrera universitària d'Arquitectura. Adquireix gran reputació com a porter de futbol de la Real Sociedad. Quatre anys més tard una lesió l'obliga a abandonar el futbol. També interromp els seus estudis d'Arquitectura. Continua residint a Madrid i assisteix a classes de dibuix a una acadèmia privada. Comença a fer escultures. L’any 1948 es trasllada a París per a dedicar-se a l’escultura. L’any 1950 exposa la seva obra per primer cop a París. Fou un dels artistes més premiats en vida.

b)El museu Chillida-Leku, mostra la trajectòria escultòrica de l'autor, Eduardo Chillida, durant 50 anys. Situat a uns 15 kilòmetres de Donostia, és un parc d'escultures a l'aire lliure, on s'exposa una col·lecció que l'escultor Eduardo Chillida ha guardat durant anys i on es plasma de manera perfecta la seva visió de la forma, de l'espai i el temps acumulat. El Chillida-Leku és un espai que compta amb un jardí de 12 hectàrees, arbrat, en el que al llarg de disset anys s'han anat col·locant unes 40 peces de grans dimensions, la majoria de ferro i granits. En el museu es pot veure el tema de la forma oberta i la forma tancada o que s'obre en el seu interior i el seu exterior, l'espai buit, dimensionat per espais no creats, un buit com el silenci i la resistència que troba. Així, defineix l'escultura com a forma d'acció.

c)El Peine del Viento XV (comunament conegut com Peine del Viento o El Peine del Viento, i erròniament com Peine dels Vents) és un conjunt d'escultures d'Eduardo Chillida sobre una obra arquitectònica de l'arquitecte basc Luis Peña Ganchegui, i probablement la seva obra més important i coneguda. Es troba situat en un extrem de la badia de la Concha, al final de la platja d'Ondarreta, a Sant Sebastià, País Basc. Està compost per tres escultures d'acer, incrustades en unes roques que donen al mar Cantàbric, les onades les assoten.





d)Es troba situat a una antiga pedrera del Coll, al vessant sud del Turó de la Creueta del Coll. Actualment és un lloc de trobada i de lleure per als barris del voltant.

S'hi pot accedir pel Pg. de la Mare de Déu del Coll o pel carrer de Castellterçol. Si s'hi entra pel primer accés ens donarà la benvinguda un alt monòlit de ferro, l'Escultura, d'Ellsworth Kelly. Al radere ens trobem amb una gran plaça de 6.000 m2 envoltada d'un bon nombre d'arbres i on hi ha jocs infantis, taules de ping-pong i una cistella de bàsquet.







FET PER: EDUARD